U Cluj înghite milioane de lei din bani publici pentru a se zbate în mediocritatea Ligii secunde

Universitatea Cluj se îndepărtează tot mai mult de obiectivul promovării în prima Ligă. Clujenii au înregistrat al doilea eșec consecutiv, dar îngrijorătoare este prestația modestă a echipei. Antrenorul tot încearcă formule de joc, schimbă jucătorii de la meci la meci, însă prestația tuturor este în continuare una slabă. Nu înfrângerea de la Rapid este mai dureroasă, ci faptul că nu sunt soluții pentru o revenire. Echipa a ajuns în acest moment pe locul nouă în clasament, ceea e înseamnă un nou an ratat pentru echipa susținută din banii clujenilor. Este un alt an când banii publici au fost fost aruncați inutil pe o echipă care continuă să se zbată în mediocritate. În luna iunie, U Cluj a primit de la bugetul Consilului Local 2,8 milioane de lei.

U Cluj a pierdut ieri la limită, 1-0 înfruntarea de la București cu cei de la Rapid. Singurul gol al partidei a fost marcat de un mijlocaș de 17 ani, Rareș Ilie. Este a doua înfrângere consecutivă după cea suferită la Reșița în etapa trecută.

Antrenorul echipei, Costel Enache, recunoaște că echipa nu are forță ofensivă, că jucătorii ajung greu în fața porții. Enache pare resemnat cu această situație, declarând că dacă se joacă din trei în trei zile e greu să corecteze aceste probleme pe care le au pe partea ofensivă.

„Nu mi s-a părut că am fost sub adversar astăzi. În schimb, am gestionat mult mai prost situațiile importante. Defensiv suntem foarte vulnerabili și luăm ușor gol, iar ofensiv cele trei, patru ocazii ar fi trebuit să le transformăm cumva, dar oricum e puțin pentru partea ofensivă. Ajungem cu greu în fața porții, parcă nu avem forță în această parte, într-adevăr. E foarte greu de gestionat pentru că nici măcar nu putem corecta din antrenamente. Noi jucăm din trei în trei zile. Mâine vom pleca spre casă dimineața, iar luni avem meci. Lucrurile nu prea se pot corecta așa în ritmul acesta de joc. După două săptămâni să intrăm în acest ritm, e clar că trebuie să căutăm alte soluții, să le dăm jucătorilor alternativ minute de joc, pentru că e clar că nu sunt pregătiți pentru un joc de 90 de minute la intensitate maximă”, a declarat antrenorul la finalul partidei.

Este al doilea an consecutiv când clujenii se zbat în partea a doua a clasamentului Ligii secunde. Anul trecut echipa a fost salvată de pandemie, deoarece se afla deja cu un picior în Liga a treia. După ratarea promovării de acum doi ani, echipa a tot improvizat, s-au tot făcut experimente, s-au cheltuit milioane de lei din bani publici dar echipa a devenit din ce in ce mai slabă. Un management defectuos, antrenori schimbați, jucători reșapați. Echipa a ajuns un fel de sinecură din care cineva suge bani publici, fără a fi interesat de performață sau rezultate.

Adauga comentariu