Mitropolitul Clujului mesaj ecologic cu apă la pet

Mesajul emoționant al Mitropolitului Clujului  transmis cu prilejul slujbei de sfințire a apei de Bobotează, când a lansat un îndemn public pentru o preocupare consecventă și serioasă în privința ecologiei, a protecției mediului înconjurător a fost preluat fulgerător de toata presa clujeană și nu numai; aducându-se desigur, cu sârg și elan revoluționar laudele cuvenite unui mesaj atât de actual și poliltically correct, rostit la ceas de mare sărbătoare creștină.

„Mare a fost sărbătoarea Crăciunului, dar şi mai mare este sărbătoarea de Bobotează, pentru că atunci l-am văzut pe Domnul Iisus Hristos mititel, iar acum îl vedem bărbat desăvârşit, intrând în Iordan şi botezându-se de către Ioan.

Domnul Hristos, botezându-se în Iordan, provoacă o regenerare a Cosmosului, iar urmarea firească este că, noi, cei de astăzi, ar trebui să facem o educaţie ecologică mai serioasă, să avem grijă de această lume frumoasă pe care a creat-o Dumnezeu şi a regenerat-o Iisus Hristos la Bobotează. Să facem o educaţie ecologică, să avem grijă de toate, pentru că ele ne-au fost date de Dumnezeu", a spus Andrei Andreicuţ.

Totul bine și frumos până la punctul în care o minimă reflecție asupra momentului, ne înfățisează înalta față bisericească rostind aceste înălțătoare îndemnuri în timp ce sfințea cele 20 000 de PET-uri cu apă. Ținând cont de faptul că poluarea cu PET-uri este una dintre cele mai frecvente metode de poluare a pământului se cuvine a fi pusă întrebarea: suntem ecologiști, ori nu suntem??? Sau rămâne valabilă vorba din străbuni, faceți ce zice popa, nu ce face popa?

Altfel, emoționant...?!

 

Adauga comentariu