Medicii și asistentele de la Spitalul Clujana primesc și anul viitor bani în plus, pe lângă salariu. Topul veniturilor cadrelor medicale din unitatea sanitară

O parte din cadrele medicale din Spitalul Municipal Clujana vor primi și anul viitor stimulente financiare pe lângă salariul de bază. Acest demers a început în aprilie 2021. Banii vor fi acordați din veniturile proprii ale spitalului. Unitatea sanitară se află în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Anul trecut, fondul pentru salarii a fost în valoare de 100 milioane lei. Salariile medicilor sunt mari și variază între 11.000 lei și 21.000 lei, la care se adaugă sporuri.

Lista cadrelor medicale care vor primi stimulente financiare se va aproba în fiecare lună de către Comitetul Director, după ce a fost consultat și sindicatul din unitatea sanitară.

Stimulentele financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe țară, a căror finanțare este asigurată din veniturile proprii ale Spitalului Municipal, nu pot depăși 1/12 din bugetul cu această destinație alocat în 2021, până la adoptarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022.

„Prin acordarea stimulentelor financiare lunare se urmărește motivarea categoriilor de personal de specialitate competente să rămână în sistemul sanitar și să se dezvolte profesional. În același timp se creează contextul identificării și atragerii de personal medical – tineri specialiști în specialitățile deficitare și stimulării cazurilor de tineri specialiști din domeniul medical care pot contribui la creșterea calității actului medical, a veniturilor proprii ale spitalului și va genera cadrul favorabil pentru realizarea obiectivelor individuale ale angajaților și a obiectivelor generale ale instituției”, scrie în documentul care prevede acordarea de stimulente financiare.

În general, salariile medicilor primari și specialiști sunt mari, la care se adaugă și sporuri considerabile. Anul trecut, suma totală alocată pentru plata salariilor angajatilor Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca a fosts de 104.769.8I7 lei, din care 24.478.962 lei a reprezentat suma alocată pentru plata sporurilor, iar 987.937 lei a fost suma alocată pentru plata voucherelor de vacanță.

Salariile cadrelor medicale din Spitalul Clujana sunt următoarele:

  • Medic primar șef de anatomie patologică cu gradația 5: salariu de încadrare de peste 21.000 lei, la care se adaugă un spor de 85%, adică aproximativ 18.000 lei.
  • Medic primar cu gradația 5: salariu brut de 16.343 lei, la care se adaugă un spor de 25%, adică aproximativ 4.000 lei.
  • Medic primar cu gradația 4: salariu de încadrare de aproximativ 15.000 lei, la care se adaugă un spor de 25%, adică aproximativ 3.900 lei.
  • Medic specialist cu gradația 3: salariu de aproximativ 12.000 lei.
  • Medic specialist cu gradația 2: salariu de aproximativ 11.000 lei.
  • Asistent medical principal cu gradația 5: salariu de încadrare de aproximativ 4.900 lei, la care se adaugă un spor de 25%.
  • Infirmieră: salariu de încadrare de aproximativ 2.800 lei plus un spor de 75%.
  • Brancardier: salariu de încadrare de aproximativ 2.500 lei la care se adaugă un spor de 60%.

Adauga comentariu