Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj, drept la replică după articolul cu contractele comisarului Ciorbă

Notă redacțională!

Nu putem să nu facem câteva precizari! 

În primul rând, Marinela Marc a fost contactată ieri, înainte de publicare materialului. Și doamna Amalia Gurzău - pr-ul IȘJ ne-a contactat aseară, dar când am revenit la dânsa, nu a vrut să mai răspundă la telefon (am resunat-o la câteva minute de la apelul ei). 

În al doilea rând, doamna Marc ne-a contactat azi dimineață, motiv pentru care i-am publicat punctul de vedere în material și am invitat-o dacă mai dorește să facă alte precizări să trimită un drept la replică pe adresa de mail a redactorului. 

În al treilea rând, remarcăm felul medieval în care IȘJ Cluj, instituție prăfuită pe comunicare, alege să transmită un drept la replică colegilor din presă, în vreme ce materialul a fost publicat exclusiv pe Ziar de Cluj. 

 

Redăm dreptul la replică transmis de IȘJ Cluj:

”Regret faptul că se impune să mă adresez publicației ZIAR DE CLUJ și să apreciez conținutul articolului publicat marți, 23 noiembrie 2021, în ZIAR DE CLUJ, ca fiind tendențios și lipsit de eleganță, în condițiile în care, pentru informarea corectă a opiniei publice, jurnalistul are obligația să se informeze corect, din surse verificate, în acord cu etica și cu deontologia profesională.

Asocierea identității mele cu trecutul unor persoane, respectiv cu activitatea profesională a acestora, este vădit intenționată, în sens denigrator, în condițiile în care nu am uzat niciodată de poziția profesională sau de calitatea mea publică, în scopul obținerii unor foloase materiale de către terți.

Țin să afirm public faptul că unitățile de învățământ preuniversitar dețin autonomie, în ceea ce privește încheierea de contracte, indiferent de componenta acestora – servicii de pază, salubritate, curățenie, birotică și papetărie, în limitele bugetului alocat și potrivit procedurilor SICAP, referitoare la transparența achizițiilor realizate de către instituțiile publice.

Este regretabil faptul că rezultatele notabile obținute de unitățile de învățământ din județul Cluj sunt umbrite prin afirmații nefondate, tendențioase și denigatoare în raport cu persoana mea.

Sunt omul dialogului, conduc o instituție publică, iar preocupările mele sunt exponențial orientate asupra gestionării procesului educațional, în toate unitățile de învățământ din județul Cluj, mai ales în actualul context pe care îl traversăm cu toții, dar nu voi accepta niciodată ca numele să îmi fie asociat în titluri de presă care vizează senzaționalul gratuit.”

Articolul apărut în Ziar de Cluj: Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar, încredințări directe pentru amicul Zaharie Ciorbă. Polițistul amator de bordeluri, paznic la școlile clujene

 

 

Adauga comentariu