Dorel Goia devine omul de afaceri cu cea mai mare avere bursiera din Cluj si al 3-lea din Romania: 200 MILIOANE DE DOLARI

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) înregistrează în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare o creştere cumulată de peste 12%, compania ajungând la o capitalizare record de 1,8 miliarde de lei, potrivit datelor agregate de la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au înregistrat în ultimele zile o creştere cumulată de peste 12%, cu o mica corectie de 0.7 la suta azi, compania ajungând la o capitalizare record de 1,8 miliarde de lei, potrivit datelor agregate de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania este controlata de omul de afaceri Dorel Goia clujean (46,8%), care este şi preşedinte CA. Teraplast a avut rezultate financiare senzationale in ultimele trimestre, dar si o atitudine rara in Romania fata de actionari, distribuit transe consistente de dividende. In ultimul an, pretul actiunilor practic s-a dublat. 

La preţurile curente de tranzacţionare, averea lui Dorel Goia la Bursa de la Bucureşti este de 840 milioane de lei, în urcare de la aproximativ 357 mil. lei la începutul anului. Cu aceasta cifra, de circa 200 milioane de dolari, Goia este locul 3 in topul romanilor cu cele mai insemnate averi bursiere, dupa Stefan Vuza si Zoltan Teszari.

 

Adauga comentariu