Document exploziv - Americanii le-au interzis celor de la DIICOT să comunice cu Guvernul României pe tema dosarului “farmaciștilor online”

În dosarul “farmaciștilor online”, există un document emis de Biroul de Afaceri Internaționale al SUA, semnat de Jason E. Carter, în care se arată că acesta a trimis, în 4 ianuarie 2018, o cerere prin care agenții federali ai DEA anunțau că vor participa la momentul acțiunii în acest dosar penal. Evenimentul Zilei a intrat în posesia acestui document care arată că în data de 4 ianuarie, americanii știau că vor avea loc arestări în data de 26 ianuarie.

“Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Brigada Cluj, din cadrul Poliției Române și procurori români pregătesc pentru data de 25 ianuarie 2018, o operațiune coordonată, inclusiv percheziții în mai multe locuri și arestarea membrilor organizației trafic droguri Goldpharma 25”, se arată în documentul oficialului american.

Numele de Goldpharma 25 a fost dat acestui dosar de către Departamentul Antidrog al SUA.

Documentul semnat de Jason E. Carter arată că autoritățile române nu sunt independente. Judecătorul român care a judecat solicitarea DIICOT de arestare a celor 11 conaționali este de la Tribunalul Cluj și va trebui să explice dacă i s-a cerut să îi aresteze pe cei în cauză sau așa a considerat necesar, pe baza probelor de la dosar.

Americanii au cerut confidențialitatea maximă. Potrivit documentului, informațiile nu trebuiau comunicate nici măcar guvernului României.

“Datorită aspectului delicat al acestei anchete, a informațiilor pe care le conține, vă rugăm să păstrați confidențialitatea acestei solicitări în toate privințele, să nu împărtășiți conținutul sau subiectul acesteia cu nicio persoană particulară – inclusiv subiectul anchetei – sau cu nicio persoană oficială din Guvern, dacă nu este absolut necesar să fie avizată în scopul executării acestei solicitări”, se mai arată în scrisoare.

Oficialii americani le atrag atenția celor de la DIICOT că dacă se răsuflă informații, modalitatea de acțiune va trebui discutată cu agentul DEA, Stephen G. Borowski, care se află la București și poate fi contactat pe un număr de telefon, care aparține unei rețele de telefonie mobilă din România.

Mai multe detalii despre operațiunea “farmaciștilor online” AICI.

Comentarii

Ilie

12.02.2018 18:32

 Va urma, ce va urma! Oameni implicați importanți.

Adauga comentariu