Clujul ”smart mobility”: primarul Boc susține mobilitatea verde, pozându-se pe Facebook pe un scuter roșu

Primarul Clujului ”smart” din vorbe, Emil Boc, susține mobilitatea verde (și propria sa imagine electorală neveștejită), pozându-se pe Facebook pe un scuter roșu, să le sară în ochi alegătorilor, să fie observat și ținut minte în vederea realegerii sale pentru cel de-al șaselea mandat, fiindcă în Cluj așa se câștigă capitalul politic și de imagine: pozând pe Facebook în posturi simpatice, pe gustul votanților! 

„Smart Mobility Cluj - Cel mai mare eveniment dedicat mobilității sustenabile din România. Susțin mobilitatea verde, alternativa la mașina tradițională! Mobilitatea verde reprezintă viitorul mobilității, asigură creșterea calității vieții și protejează sănătatea noastră! 

În această sâmbătă, pe esplanada dintre BT Arena și Cluj Arena are loc a 3-a ediție a Smart Mobility Cluj, evenimentul dedicat conceptelor de mobilitate urbană sustenabilă. Publicul clujean are astfel oportunitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere si trotinete electrice dar și să vizioneze cele mai noi tendințe în materie de mobilitate. Totodată, în cadrul evenimentului se desfășoară workshop-uri tematice pe soluții de dezvoltare urbană durabilă și prezentări de concepte sustenabile. 

Cu această ocazie, am testat câteva soluții inovative de mobilitate și am asistat la prezentarea unor concepte care fără îndoială stau la baza mobilității sustenabile din viitorul apropiat. La ediția din acest an sunt prezenți preponderent producători autohtoni, semn că această componentă de mobilitate sustenabilă ia avânt și în țara noastră.  

Mobilitatea „verde” reprezintă o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, astfel obiectivul stabilit de municipalitate pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană. 

Smart Mobility Cluj este un eveniment sprijinit de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca”, a postat astăzi primarul pe pagina sa electorală de Facebook, însoțindu-și postarea cu nu mai puțin de 26 de fotografii, dintre care o remarcăm pe cea pe scuterul roșu: 

Obiectivul primarului de mobilitate verde are toate șansele să fie atins, fiindcă până în 2030, după ridicarea a zeci sau sute de noi blocuri între blocuri pe străzi de case, clujenii nu vor mai avea de ales: trotineta și scuterul vor fi singurele posibilități de deplasare într-un municipiu supraaglomerat și ”smart” de dă în gropi! 

Adauga comentariu