Bazinele din Cluj-Napoca sunt închise. Sportivii de performanță, nevoiți să se antreneze în alte orașe

Bazinele de înot din Cluj-Napoca sunt închise încă din luna martie, când a fost declarată starea de urgență. Deși în alte orașe din țară au fost deschise, administrația publică locală din orașul de cinci stele nu a luat măsuri similare, iar acest lucru afectează sportul de performanță. Din acest motiv, copiii și sportivii de performanță se antrenează fie în Lacul Tarnița, fie în alte orașe, aflate la sute de kilometri distanță.

Această problemă a fost semnalată de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu. El a solicitat conducerii Primăriei redeschiderea bazinelor. De asemenea, sportivii au trimis solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului.

„Deschideți bazinele de înot din Cluj-Napoca! O mare rușine pentru administrația publică locală din Cluj-Napoca PNL-Boc și Guvernul României! Cei mai talentați copii înotători ai Clujului sunt obligați să se antreneze în Lacul Tarnița”, a scris Ungureanu, într-un mesaj postat, astăzi, pe Facebook.

Parlamentarul USR a atașat un scurt video cu copiii lotului de triathlon din municipiu, antrenându-se pe Lacul Tarnița. Ei vor participa la un concurs european peste câteva zile și s-au antrenat în condiții inacceptabile.

“Sportivii de performanță din oraș parcurg sute de kilometri să se antreneze în bazinele unor orașe cu bugete mult mai mici ca Baia-Mare. Am făcut un apel public acum câteva zile la autoritățile locale din Cluj-Napoca și nu am primit niciun răspuns, nici eu, nici părinții de înotători performanți ca Narcisa Badralexi. Părinții și copiii care iubesc înotul au făcut și o petiție către Ministerul Sportului, niciun răspuns. Mâine voi interpela din nou, oficial, autoritățile locale și centrale”, a mai scris Ungureanu.

Adauga comentariu