Averile directorilor din Primărie: Mihaela Adela Todoruț, șefa Serviciului Rate chirii tarife şi preţuri, are active financiare importante și un salariu de aproape 10 000 de lei

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Mihaela Adela Todoruț conduce Serviciul Rate chirii tarife şi preţuri din cadrul Direcției Economice.

Serviciul Rate chirii tarife şi preţuri are atribuții importante în organigrama Primăriei: „urmărirea realizării din punct de vedere financiar-contabil a contractelor de asociere/închiriere şi concesiune precum şi a celor de vânzare-cumparare; urmărirea realizării din punct de vedere financiar-contabil a abonamentelor pentru închirierea domeniului public al municipiului ocupat cu construcţii provizorii; elaborarea şi întocmirea dosarelor în vederea recuperarii creanţelor bugetare pe calea instanţei de judecată, executării silite şi urmărirea finalizării acestor dosare; analizarea, verificarea şi pregătirea documentaţiilor de preţuri precum şi a actelor justificative, care se supun dezbaterii şi avizării Comisiei de preţuri; actualizarea de sume reprezentând obligaţii de restituit în conformitate cu prevederile Legii 10/2001 şi a prevederilor dispoziţiilor primarului emise în acest scop”.

Potrivit declarației sale de avere, completată în luna aprilie a acestui an, Mihaela Adela Todoruț deține un apartament în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 64,96 mp, cumpărat în anul 2000.

Todoruț are și două autoturisme: un Hyundai Tucson fabricat în 2019 și o Mazda CX3 fabricată în anul 2017.

La capitolul „active financiare”, șefa serviciului Rate chirii tarife şi preţuri excelează: deține 4 fonduri de pensii cu o valoare totală la zi de 186 919 lei și 7 conturi curente/depozite bancare, cu o valoare cumulată de 80 677 lei și 142 de euro.

Mihaela Adela Todoruț a acordat și un împrumut în nume personal, de 20 000 de euro.

Directoarea are două credite bancare, scadente în 2037 (42 000 de euro) și 2024 (100 000 de lei).

De la Primăria municipiului Cluj-Napoca, a încasat în anul anterior 117 741 lei, adică un salariu lunar de 9 811 lei.

Soțul, Ioan-Adrian Todoruț, conf.dr.ing. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a obținut un venit anual de 116 810 lei (9 734 lei lunar).

Adauga comentariu